BASF realizează o creștere puternică a veniturilor pe întregul an 2021

  • Cifra de afaceri: 78,6 miliarde EUR (plus 33%)
  • Venituri înainte de impozite și dobânzi (EBIT) excluzând cheltuielile excepționale: 7,8 miliarde EUR (plus 118%)
  • Fluxuri de numerar din activitatea de exploatare: 7,2 miliarde EUR (plus 34%); Fluxuri de numerar disponibile: 3,7 miliarde EUR (plus 63%)
  • Valoare propusă a dividendelor – 3,40 EUR per acțiune pentru 2021 (2020: 3,30 EUR per acțiune)

Previziuni pentru 2022:

  • Cifră de afaceri estimată între 74 și 77 de miliarde EUR
  • Venituri înainte de impozite și dobânzi (EBIT) – excluzând cheltuielile excepționale – estimate între 6,6 miliarde EUR și 7,2 miliarde EUR
  • Rentabilitatea capitalului angajat (ROCE) estimată între 11,4% și 12,6%
  • Emisii de CO2 anticipate între 19,6 și 20,6 milioane de tone metrice

Grupul BASF a realizat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri și a veniturilor în anul de afaceri 2021. „A fost un an puternic și de succes pentru BASF”, a declarat președintele Consiliului Directorilor, dr. Martin Brudermüller, care a prezentat Raportul BASF 2021 împreună cu directorul financiar, dr. Hans-Ulrich Engel.

„Prețurile de vânzare au crescut cu 25%, volumele cu 11%. Toate segmentele au înregistrat o creștere a prețurilor și a volumului în 2021”, a spus Brudermüller. Cifra de afaceri a grupului BASF s-a ridicat la 78,6 miliarde de euro în 2021, cu 33% mai mult decât în ​​anul precedent. Venitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare (EBITDA) excluzând cheltuielile excepționale, în valoare de 11,3 miliarde de euro, din 2021, a fost mai mare cu 3,9 miliarde de euro, iar EBITDA în valoare de 11,4 miliarde de euro a depășit nivelul anului precedent cu 4,9 miliarde de euro.

La o valoare de 7,8 miliarde de euro, veniturile înainte de impozite și dobânzi (EBIT) excluzând cheltuielile excepționale au fost mai mult decât duble față de anul ​​2020. Aceasta a reprezentat o creștere de 67% în comparație cu nivelul pre-pandemic din 2019. Evoluția pozitivă a veniturilor BASF a fost determinată, în principal, de segmentele Substanțe chimice și Materiale. Segmentele Tehnologii de acoperire și Soluții industriale au contribuit, de asemenea, considerabil la redresarea puternică.

Rentabilitatea capitalului angajat (ROCE) a fost de 13,5%, după 1,7% în anul precedent și semnificativ peste costul ratei capitalului, de 9%. Creșterea ROCE a rezultat, în principal, datorită veniturilor EBIT mai mari, de 7,7 miliarde de euro în 2021, cu mult peste nivelul anului anterior.

Costuri suplimentare datorate creșterii prețurilor la energie în Europa

Operațiunile BASF legate de automobile au continuat să fie afectate negativ de deficitul de semiconductori. În 2021 și în special în trimestrul al patrulea, prețurile mai ridicate la materiile prime și costurile crescute ale energiei și logisticii au împovărat, de asemenea, evoluția veniturilor în toate segmentele. Pentru locațiile europene ale BASF, costurile suplimentare datorate creșterii continue a prețurilor la gaze naturale, din 2021, s-au ridicat la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Numai al patrulea trimestru din 2021 a reprezentat 0,8 miliarde de euro din această sumă.

Brudermüller a anunțat: „Vom implementa noi creșteri substanțiale de preț în lunile următoare pentru a transfera mai departe costurile semnificativ mai mari și pentru a ne îmbunătăți marjele în operațiunile din aval”. Procedurile de stabilire a prețurilor în aceste operațiuni duc la o întârziere în transferul costurilor.

Lasă un răspuns