La fel ca la utilități și alte alimente, românii vor plăti anul acesta mai mult și pentru mielul de Paște. Prețul vehiculat astăzi în piață se învârte în jurul valorii de 19 lei/kilogram în viu, iar fermierii spun că prețurile vor fi anul acesta cu 30-40% mai mari decât anul trecut.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu crescători de ovine din mai multe zone ale României, pentru a afla cum se prezintă prețurile la nivelul întregii țări.

”În luna martie, prețurile din zona noastră au fost între 17 și 19 lei în viu. Nu știm ce va fi peste 10 zile. La Dolj, spre exemplu, acum două săptămâni, se vindea carcasa cu 30-35 lei/kg. Din punctul de vedere al consumatorului, ar fi bine să se oprească la 35 de lei; din punctul de vedere al fermierului, ar fi bine să mai crească, pentru că cheltuielile nu țin pasul cu scumpirile la carnea de miel. La noi nu se va dubla prețul mielului, dar cu 30-40% va crește în zona unde suntem noi”, a precizat Constanța Ștefan, președintele Cooperativei Agricole Țara Loviștei.

Aceleași prețuri se vehiculează și în alte zone ale țării. Potrivit afirmațiilor făcute în aceeași emisiune de către crescătorii Nicu Cioranu din județul Arad și Ionică Nechifor din Botoșani, prețul mielului în viu este astăzi în jur de 19 lei/kg.

Mielul de Paște, mai scump cu 30-40%! Crescătorii anunță prețurile de anul acesta

Lasă un răspuns