1. Greșeli frecvente de evitat la instalarea unui gard electric

Gardurile electrice sunt unele dintre cele mai sigure forme de gard în ceea ce privește siguranța proprietății. În cazul unei simple greșeli la instalarea gardului, există posibilitatea ca proprietatea să fie expusă unui risc ridicat.

Mai jos sunt menționate câteva dintre greșelile comune de gard electric pe care ar trebui să le evitați:

2. Utilizarea unui generator de impulsuri ineficient

Un generator de impulsuri furnizează energie gardului. Dacă doriți să faceți garduri adecvate și să vă asigurați că există o putere inadecvată în gard, generatorul de impulsuri ar trebui să se alinieze cu dimensiunea gardului și cu animalele și proprietățile pe care le protejați. Cu cât este mai mare tipul de animal pe care il protejați sau de care încercați să vă protejați, cu atât mai mare trebuie sa fie capacitatea generatorului de impulsuri de gard de care aveți nevoie: un taur va avea nevoie de un încărcător de capacitate mai mare decât un miel din cauza diferențelor de greutate dintre aceste animale. Astfel, generatorul de impulsuri adecvat este important.

 

3. Nu au stâlpi de dimensiunea corectă

Instalarea corectă a stâlpilor se situează în fruntea listei atunci când vine vorba de construirea unui gard electric de calitate pentru proprietatea dumneavoastră. Indiferent de tipul de gard pe care îl construiți, fie că este vorba de un gard de sârmă ghimpată, sârmă electrică de înaltă întindere sau sârmă țesată, stâlpii trebuie să fie montați corespunzător. Sunt două probleme principale referitori la stâlpi.

 

4. Stâlpi care nu sunt ancorați bine în pământ.

Puterea gardului se va baza pe cât de bine sunt plasați stâlpii în pământ, mai ales dacă aveți sol moale sau nisipos. Nerespectarea înălțimii necesare pentru gard. Datorita motivului pentru care vă îngrăditi proprietatea, trebuie să vă asigurați că, gardul are înălțimea necesară.

Dacă cumpărați garduri electrice pentru a ține hoții departe, trebuie să vă asigurați că gardul dumneavoastra are cel puțin 6 metri înălțime, astfel încât aceștia să nu sară peste proprietate. Ar trebui să urmăriți un lucru similar atunci când vă îngrădiți animalele.

 

5. Nu este suficientă împământare

Pentru gardurile electrice, impamantarea este esențială. Tijele de împământare acționează ca antene pentru obținerea de electroni și completarea circuitului înapoi la generatorul de impulsuri.

Dacă împământarea nu este suficientă, electronii din circuit nu își pot găsi urma înapoi către gard și șocul nu va avea succes.

Regula generală este de a folosi trei picioare de tijă de împământare per joule de energie. Tijele galvanizate sunt perfecte ca tije de împământare. Nu sunt la fel de costisitoare ca si cuprul și nu trebuie să vă îngrijorați de coroziune sau rugină.

 

Acestea sunt câteva dintre greșelile comune pe care ar trebui să le evitați atunci când vine vorba de instalarea unui gard electric. Asigurați-vă că obțineți detalii cu privire la costul instalării gardului electric, deoarece nu există un astfel de tarif fix disponibil.

Întotdeauna este mai bine să vă consultați cu o companie reputată atunci când achizitionati un gard electric pentru sediul sau zona fermei dumneavoastră.

Lasă un răspuns