AZO-SPEED Amino+. Nutritie cu azot la superlativ pentru porumb

 

Plantele de porumb folosesc fractia de uree cu absorbtie rapida imediat după aplicare, azotul primit astfel reprezentand un prim impuls pentru dezvoltare. Ullterior, va fi utilizata ureea formaldehida: datorita structurii chimice diferite, plantele au nevoie de mai mult timp pentru a rupe legaturile, iar absorbtia se face gradual, timp de până la 10 zile. Aceasta aplicare „in doua trepte de viteza” este benefica pentru cultura, impulsionandu-I dezvoltarea in toate stadiile.

Azotul este unul dintre elementele minerale cele mai importante pentru plante, fiind parte a clorofilei si proteinelor, iar cele mai mari limitari in dezvoltarea culturilor sunt produse de insuficienta aprovizionare cu azot. Fertilizarea cu azot se realizeaza, în principal, la nivelul solului, dar acest tip de aprovizionare este, de multe ori, afectat de seceta, volatilizare sau levigare. O forma de fertilizare complementara de succes o reprezinta aplicarea foliara a azotului, cu beneficii speciale pentru cultura porumbului.

AZO-SPEED Amino+. 2 tipuri de uree, cu aplicare foliara: beneficiu pentru fermieri

  • Uree cu absorbtie rapida Aplicarea foliara a ureei este benefica in asociere cu alte produse, cum ar fi fungicidele, permitand recuperarea rapida în cazul situatiilor de stres si asigurand o absorbtie eficienta. Asimilarea crescuta este datorata caracteristicilor chimice ale ureei, care patrunde usor prin cuticula plantei: dimensiunea deschiderii porilor este în general intre 1-5 nm, pe cand diametrul moleculei de uree este de 0,42 nm.
  • Uree cu absorbtie lenta Ureea formaldehidă continuta de AZO-SPEED Amino+ este utilizata de catre planta intr-o perioada mai mare de timp, fapt ce raspunde cerintelor nutritive ale culturii pe termen mediu.

AZO-SPEED Amino+ este formulat special pentru aplicarea foliara. Asocierea dintre cele 2 forme de uree face ca frunzele sa absoarba în grad mai ridicat nutrientii, cu o eficienta mai mare decât in cazul în care este aplicata doar ureea „clasica”.

Plantele de porumb folosesc fractia de uree cu absorbtie rapida imediat după aplicare, azotul primit astfel reprezentand un prim impuls pentru dezvoltare. Ullterior, va fi utilizata ureea formaldehida: datorita structurii chimice diferite, plantele au nevoie de mai mult timp pentru a rupe legaturile, iar absorbtia se face gradual, timp de până la 10 zile. Aceasta aplicare „in două trepte de viteza” este benefica pentru cultura, impulsionandu-I dezvoltarea în toate stadiile.

 

Beneficiile ureei formaldehida:
Ureea aplicata foliar este disponibila pentru o perioada extinsa, datorita calitatii sale de umectare (impiedica uscarea pe frunza). Acesta este un beneficiu fata de formularile obisnuite, la care se inregistreaza fenomenul de cristalizare.
Ureea formaldehida prezinta o aderenta foarte buna a picaturilor pe frunza.
In prezenta ureei formaldehide, amestecul are o foarte buna penetrare in frunza.
Ureea cu eliberare prelungita este absorbita treptat, asigurand o nutritie progresiva cu azot, evitand astfel fenomene de fitotoxicitate.
Prezinta o compatibilitate ridicata cu alte substante fitoactive.
Evitarea pierderilor prin volatilizare si levigare
Din cauza conditiilor climatice (seceta, temperaturi ridicate etc.) azotul aplicat la sol poate sa se volatilizeze sub forma amoniacala.
De asemenea, în cazul fertilizantilor aplicati la sol, din cauza precipitatiilor, poate aparea pericolul de levigare, adica de infiltrare în straturile profunde de sol. Astfel, nu doar ca investitia nu se va fructifica, dar va fi afectata calitatea solului și chiar a apei.
Puritatea ureei continute de AZO-SPEED Amino+
Biuretul este o impuritate ce apare in procesul de fabricare al ureei, prin condensarea a două molecule de uree. Acest produs secundar poate fi deosebit de daunator, conducand la riscul de fitotoxicitate (adica „arderea” culturii), prin inhibarea sintezei de proteine și metabolizarea perturbata a azotului. Cantitatea de biuret din AZO-SPEED Amino+ este extrem de redusa, tinzand catre zero. Acest aspect este foarte important deoarece efectele secundare ale biuretului apar la concentratii relativ reduse (toxicitatea se face remarcata la o concentratie de 1% la aplicarea foliara și de 0,3% la cea efectuata la sol).
Aportul de aminoacizi, impuls pentru productivitate
AZO-SPEED Amino+ completeaza sinergic nutritia cu azot printr-un aport de 19 aminoacizi cu rol in reglarea metabolismului, dezvoltare generala și toleranta la stres. Aceste substante sunt produse în mod natural de catre plante, dar cu un consum semnificativ de energie. De aceea, aplicarea acestora va permite plantelor de porumb sa-si concentreze resursele pe dezvoltarea vegetativa.
Aminoacizii oferiti plantelor de porumb prin aplicarea AZO-SPEED Amino+ ofera mai multe avantaje, contribuind la uniformitatea culturii și la cresterea productivitatii. Spre exemplu, alanina sprijina fotosinteza si procesele de dezvoltare vegetativa. Prolina regleaza metabolismul azotului și sustine fructificarea.
AZO-SPEED Amino+. Sursă de sulf si magneziu pentru productii ridicate si de buna calitate 
Sulful este implicat in formarea cloroplastelor (deci in realizarea fotosintezei) si in productia de proteine, ce confera productiei calitatea scontata. Magneziul, este de asemenea, indispensabil fotosintezei, precum si pentru transportul asimilatelor.
Aplicare: Foliara, primul tratament: 5 l/ha – 10 l/ha; al doilea tratament: 20 l/ha. Se foloseste cu un volum minim de 100 l de apa/ha.
Poluarea cu azot – diminuata cu AZO – SPEED Amino+
Azotul, neasimilat de catre plantele de cultura, poate produce dezechilibre majore prin poluare sau dezvoltarea excesiva a speciilor invazive.
Formularea cu uree formaldehida limiteaza pierderile de azot in mediul inconjurator, eliminand astfel impactul negativ asupra ecosistemelor