Ce erbicide puteți alege pentru erbicidarea porumbului și a florii soarelui în preemergență?

Pentru a înregistră o eficacitate cât mai ridicată în combaterea buruienilor din culturile de porumb și floarea soarelui, pot fi aplicate mai multe tratamente, în funcție de speciile de buruieni existente și de dominanța acestora. Primul tratament, aplicat imediat după semănat, în preemergenta, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa) din semințe, dar și unele dicotiledonate.

Ce erbicide puteți alege pentru această fază?

TENDER asigură combaterea superioară și de lungă durată în special a buruienilor graminee, dar și a unor buruieni cu frunză lată. Aplicat în doză de 1-1,5 l/ha, imediat după semănat în condiții de umiditate, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum din sămânță) și unele dicotiledonate (Amaranthus, Chenopodium, Hibiscus) din culturile de porumb și floarea soarelui.

SILBA este un erbicid selectiv ce acționează împotriva majorității buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale. Aplicat preemergent, în doza de 4-5 l/ha, combate buruienile anuale, exclusiv dicotiledonate rezistențe (muștar sălbatic, ridiche sălbatică, cornuți) din culturile de porumb. De asemenea, combate buruienile anuale (excepție: cornuți, zârnă, muștar sălbatic) din culturile de floarea soarelui, doza omologată fiind de 3,5-4 l/ha.

Atenție! SILBA nu se aplică pe o cultura de floarea soarelui în curs de răsărire sau răsărită, ci numai în intervalul semănat – răsărit, cât mai aproape de momentul semănatului. Pentru o bună eficacitate a erbicidelor, patul germinativ trebuie să fie bine pregătit, fară bulgari și cu o umiditate suficientă în sol. Pentru prețuri avantajoase, consultați capitolul de PACHETE ISCUSITE disponibil în CATALOGUL ALCEDO începând cu pagina 243 și luați legătură cu reprezentanții ALCEDO din zona dvs.

Ce erbicide puteți alege pentru erbicidarea porumbului și a florii soarelui în preemergență?

Lasă un răspuns