Chesnoiu: 100 de milioane de euro pentru micro-sisteme de irigații în ferme!

Dezvoltarea sistemului de irigații în România este esențială pentru activitatea fermierilor, de aceea Guvernul va aloca 500 de milioane euro pentru reabilitarea sistemului secundar de irigații, din care 100 de milioane vor fi destinați micro-sistemelor locale de irigații la nivelul fermei, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la conferința „Schimbările climatice, prioritate zero la nivel european. Ce face România?”, organizată de DC News cu prilejul Zilei Mondiale pentru Combaterea Deșertificării, marcate de Națiunile Unite în fiecare an, pe 17 iunie.

„În plan național strategic viitor, ceea ce reprezintă planul care guvernează gestionarea fondurilor europene pe care România le are la dispoziție în exercițiul financiar 2023-2027, alocăm 500 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului secundar de irigații, pe de o parte, iar din aceștia, 100 de milioane sunt destinați micro-sistemelor locale de irigații la nivelul fermei (…). Mi-aș dori, ca ministru al Agriculturii, ca la renegocierea pe care o vom avea cu Comisia Europeană, irigațiile și investițiile în irigații, ca o componentă de combatere a efectelor schimbărilor climatice și de acordare de subvenții fermierilor români în derularea activității agricole, să fie o temă care să vizeze această modificare, pentru că avem nevoie de investiții în sistemul național de irigații, dar nu oprindu-ne doar aici“, a spus Adrian Chesnoiu.

În altă ordine de idei, Ministrul Agriculturii a ținut să sublinieze încă o dată că România nu se află în pericol de a se confrunta cu o criză alimentară

Chesnoiu: 100 de milioane de euro pentru micro-sisteme de irigații în ferme!

Lasă un răspuns