Criza de zahăr își arată colții! Au apărut primele semne!

O decizie oficială surprinzătoare anunță că ne-am putea îndrepta spre o criză de zahăr la nivel mondial.

India a extins cu un an restricţiile la exporturile de zahăr, până în octombrie 2023, a anunţat guvernul de la New Delhi, pentru a ţine sub control creşterea preţurilor pe plan intern, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

India este cel mai mare consumator şi producător mondial de zahăr, fiind al doilea mare exportator după Brazilia.

În mai, autoritățile de la New Delhi au impus până la 31 octombrie restricţii la exporturile de zahăr, pentru prima dată în ultimii şase ani, plafonând exporturile din acest sezon la zece milioane de tone, după ce un volum record a fost vândut pe piaţa globală.

Potrivit unor oficiali guvernamentali şi din industrie, în acest an India se aşteaptă la un nivel record al recoltei de zahăr, ceea ce ar putea determina autorităţile să permită exportarea a până la opt milioane de tone.

Conform Asociaţiei indiene a producătorilor de zahăr, India ar putea exporta până la nouă milioane de tone de zahăr în sezonul 2022-2023, iar traderii deja au început să semneze acorduri pentru a exporta în acest sezon zahăr brut, în urma creşterii preţurilor pe plan mondial.

După redirecţionarea a aproximativ 4,5 milioane de tone de zahăr pentru producerea de etanol, India ar urma să producă aproximativ 36,5 milioane de tone de zahăr în o 2022-2023, o creştere de 2% faţă de sezonul precedent, astfel că decizia de extindere a restricțiilor cu încă un an este una surprinzătoare.

Să fie semnele pentru o nouă criză de zahăr la nivel mondial?

Criza de zahăr își arată colții! Au apărut primele semne!

 

Lasă un răspuns