Cu cât se vând azi, grâul, porumbul și soia la bursa americană?

Grâul, porumbul și soia au câstigat teren pe cotații, la bursa de la Chicago. O deteriorare rapidă a culturilor americane și o vânzare încurajatoare către China au crescut prețurile cerealelor pe bursa americană. Cursurile la grâu, porumb și soia au înregistrat câștiguri notabile marți seară la Chicago. Totusi, comparativ cu 2021, USDA a redus cu șase puncte cotația la porumb: 58% comparativ cu 64%, anul trecut. În același timp, cotațiile pentru boabe de soia au scăzut cu un punct față de 2021, adică 59% (60% în 2021). Cotațiile grâului de primăvară au fost, de asemenea, reduse cu șase puncte, adică au ajuns la 64%.
Operatorii americani au fost liniștiți și de o vânzare importantă de porumb nou către China (133 kt) confirmată de USDA în timpul sesiunii.
La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în septembrie 2022 a crescut cu 1,75 c$/bushel, ajungând la 7,82 dolari/bushel.
Contractele futures pe porumb din decembrie 2022 au crescut cu 6,75 c$/bu ajungând la 6,14 $/bu.
Soia pentru livrarea în noiembrie 2022 a crescut cu 28,75 c$/bu, ajungând la 14,29 USD/bu.

Bursa de la Chicago este una din cele mai mari platforme mondiale de tranzacţionare pentru grâu si porumb, alte cereale si derivate.

Reamintim ca Bursa de la Chicago a început consultările cu traderii şi brokerii cu privire la introducerea unui contract pentru grâu românesc, potrivit platformei Bloomberg. Noul contract pentru grâul românesc ar urmă să fie unul decontat în numerar şi bazat pe o estimare de preţ furnizată de S&P Global Platts, au adăugat sursele citate de Bloomberg. Negocierile sunt însă într-o etapă preliminară, dar participanţii de pe piaţa de cereale ar prefera să continue cu actualul contract.

Cu cât se vând azi, grâul, porumbul și soia la bursa americană?

Lasă un răspuns