Cum întâmpinăm sezonul rece – FARMACIA DIN STUP

Sănătate, că-i mai bună decât toate – cu toții ne-o dorim, dar cum putem obține acest lucru ieftin și comod? Simplu: apelând la „farmacia din stup”.

Puterea de concentrare și de memorare este necesară atât în copilărie, cât și la maturitate, dar mai ales la vârsta a treia, când bolile degenerative sunt, din păcate, un flagel care afectează tot mai multe persoane vârstnice.

Produsele apicole, pe care le găsim din belșug în „farmacia din stup”, sunt un tratament dulce, plăcut, eficient și la îndemână, care nu are efectele adverse ale medicamentelor alopate.

„Se umple un borcan sâmburi de nucă și se adaugă miere curată cât să acoperere cât mai bine miezul de nucă. Se pune capacul, se lasă la rece și ferit de lumina, una-două săptămâni, și apoi este bun de consum, are un conținut mare de Omega 3, Omega 6, fiind foarte bun pentru memorie și o devoltare armonioasă a creierului, rezistă bine în timp, practic are termen de utilizare nelimitat”, spune Adriana Tămășel, apicultor din Bradu, județul Sibiu.

Acesta este doar unul dintre preparate, iar lista este lungă, ca și beneficiile pentru sănătatea noastră, mai ales că venim după o pandemie care a lăsat urme adânci și sechele în rândul celor afectați. Mai mult decât atât, se apropie sezonul rece, și responsabil ar fi ca fiecare dintre noi să luăm măsuri din timp pentru a ne întări sistemul imunitar. Un motiv în plus să apelăm tot la „farmacia din stup”.

„În primul rând, consumul moderat, dar zilnic, de miere ne ajută mult. Apoi, tinctura de propolis, polenul, dar și fagurele și căpăceala, mai ales pentru cavitatea bucală și bolile de gât. Foarte eficient este și lăptișorul de matcă, ținând cont că matca este hranită cu el și are capacitatea ca vreme îndelungată să producă până la de 2000 de ouă/zi, deci este benefic în imunitate, scăderea colesterolului, încetinește procesul de îmbătrânire”, a mai spus Adriana Tămășel.

Deloc de neglijat este și ajutorul produselor apicole în dermatologie, dar și în cosmetică, motive suficiente să ne îndreptăm atenția mai mult către produsele apicole, cu condiția să nu manifestăm efecte alergice.

Cum întâmpinăm sezonul rece – FARMACIA DIN STUP

Lasă un răspuns