OFICIAL la Comisia Europeană: Se cere interzicerea subvenţiilor APIA pentru animale!

O iniţiativă înregistrată oficial la Comisia Europeană ar putea să conducă la interzicerea subvenţiilor APIA pentru animale, anunță Asociaţia Fermierilor din România (AFR).

Potrivit reprezentanților fermierilor, la Comisia Europeană a înregistrată o iniţiativă cetăţenească europeană intitulată ”End The Slaughter Age” („Să ieşim din era sacrificării animalelor” – n.r.), prin care se cere excluderea creşterii animalelor din activităţile eligibile pentru subvenţii agricole și includerea unor alternative pe care le denumesc etice şi ecologice. Astfel, activiștii solicită introducerea unor stimulente pentru producţia şi vânzarea produselor agricole pe bază de plante şi a produselor provenite din agricultura celulară.

„Vrem să vă supunem atenţiei o iniţiativă a Uniunii Europene, care ar putea aduce mai probleme în domeniul nostru de activitate. Este vorba despre interzicerea subvenţiilor APIA pentru animale, o iniţiativă înregistrată oficial la Comisia Europeană. Este adevărat că este nevoie de strângerea unui milion de semnături pentru a fi luată în discuţie, dar nefericite exemple anterioare ne fac pe noi, cei din Asociaţia Fermierilor din România, să constatăm că încă o dată, ni se pun tot mai multe piedici în activitatea de producere a hranei. Rezultatul concret ar fi o majorare a costurilor atât de mare încât creşterea animalelor ar deveni un lux în Uniunea Europeană. Iar asta ar deschide larg porţile pentru noi şi noi importuri de carne şi produse din carne, mai ales din Statele Unite, Canada şi America de Sud”, atrage atenţia AFR într-o analiză transmisă AGERPRES.

OFICIAL la Comisia Europeană: Se cere interzicerea subvenţiilor APIA pentru animale!

Lasă un răspuns