Petre Daea: ”Nu stau să aștept după PNRR pentru irigații!” Ce plănuiește ministrul agriculturii

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, spune că nu vrea să aștepte renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a începe investițiile pentru reabilitarea sistemului de irigații. Într-o declarație pentru Agerpres, șeful MADR a precizat că există o lege şi fonduri bugetare prevăzute în acest sens, dar va aborda acest subiect la Comisia Europeană.

„Sunt două aspecte şi eu vreau să fie clare pentru toată lumea. Eu nu aştept după PNRR. Nu aştept pentru că avem lege din acest punct de vedere, avem bani bugetari, trebuie să îi folosim, cum altminteri am folosit şi banii de la Uniunea Europeană pe măsura 4.3 privind modernizarea sistemului secundar de irigaţii, în aşa fel încât să putem iriga culturile.

Al doilea aspect: obiectivul major pentru noi este acela de a face reţeaua principală de irigaţii cu banii statului pe care îi avem şi avem aprobat prin lege acest program şi în acelaşi timp avem şi obligativitatea de a-l realiza”, a declarat Petre Daea pentru Agerpres.

Șeful MADR a subliniat că investițiile în infrastructura de irigații sunt o prioritate și trebuie să le executăm cât mai repede, nu să aşteptăm banii europeni.

„Pentru mine obiectivul imediat este acela de a folosi banii pe care îi avem şi de a executa lucrările de investiţii după un program pe care l-am stabilit, în aşa fel încât să nu pierdem timpul. Eu nu stau acum să aştept. Sigur că abordez această problemă, de aceea am şi avut o întâlnire şi săptămânal avem întâlnire cu ministrul Boloş, cu echipa de consilieri a domniei sale, în aşa fel încât să ne putem pregăti din punct de vedere tehnic şi pentru o discuţie la nivelul Comisiei Europene pentru a putea găsi şi căi de susţinere din sume prevenite de la Uniunea Europeană”, a mai spus Petre Daea.

Petre Daea: ”Nu stau să aștept după PNRR pentru irigații!” Ce plănuiește ministrul agriculturii

Lasă un răspuns