Prețurile la grâu, porumb și soia cresc încontinuu! Care sunt ultimele cotații pe burse

Prețurile pe burse la grâu, porumb și soia urcă de la o zi la altă, parcă fără limite, pe măsură ce războiul din Ucraina continuă.

Plantarea cerealelor de primăvară în Ucraina, al patrulea cel mai mare exportator de grâu din lume, va scădea probabil cu mai mult de jumătate în acest an, a declarat ministrul agriculturii ucrainean Roman Leshcenko pentru Reuters.

În același timp, exporturile de grâu din Rusia, cel mai mare expeditor de cereale din lume, vor scădea probabil în acest an, deoarece puține țări sunt dispuse să mai facă afaceri cu această țară atâta vreme cât își continuă atacul asupra Ucrainei. Ba chiar SUA și aliații săi iau în considerare dacă Rusia ar trebui să rămână în consorțiul economic al Grupului 20, în vreme ce Națiunile Unite sunt așteptate săptămâna aceasta să adopte o moțiune împotriva crizei umanitare în curs pe care au creat-o atacurile Rusiei asupra Ucrainei.

În acest context, rămâne de văzut dacă țări precum Australia și Statele Unite – al doilea și al treilea exportator de grâu la nivel global – vor putea satisface cererea din țările care ar cumpăra în mod normal cereale rusești sau ucrainene,

Drept urmare, prețurile la grâu, porumb și soia par de neoprit pe piețele internaționale.

Potrivit publicației specializate în agribusiness Successful Farming, miercuri 23 martie, grâul pentru livrare în mai a crescut peste noapte cu 17,5 cenți, ajungând la 11,3575 dolari per bushel la Chicago Board of Trade, în timp ce contractele futures din Kansas City au adăugat 16,5 cenți, ajungând astfel la 11,33 dolari per bushel.

Contractele futures pe soia pentru livrare au crescut cu 14,25 cenți, ajungând la 17,1075 dolari per bushel. Făina de soia a crescut și ea cu 4,20 USD, ajungând la 481 de dolari pe tonă scurtă, în timp ce contractele futures pe ulei de soia au urcat la 75,35 cenți pe livră, câștigând 0,81 cenți.

La rândul lor, contractele futures pe porumb pentru livrarea în mai au adăugat, miercuri, 23 martie, 3,75 cenți, ajungând la la 7,5675 Udolari per bushel.

Prețurile la grâu, porumb și soia cresc încontinuu! Care sunt ultimele cotații pe burse

Lasă un răspuns