România, din nou invadată de porumbul din Ucraina, după o producție RECORD

Porumbul ucrainean se anunță a fi abundent anul acesta, după ce fermierii din statul vecin au cultivat o suprafață semnificativ mai mare decât estimările inițiale. Astfel, producția totală de porumb din Ucraina ar putea depăși 26 de milioane de tone, iar o parte semnificativă din această cantitate va trece, inevitabil, prin România.

Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri agricole, spune că porumbul ucrainean este de mare interes pentru Europa, motiv pentru care interdicția de import, cel mai probabil, nu va fi prelungită după termenul de 15 septembrie.

”La porumb, USDA a generat o producție în creștere cu 3-4 milioane de tone la nivel mondial. Nu e mare lucru, nu ne afectează, nu ne impietează, însă a ridicat Ucraina cu 2,5 milioane de tone în prognoza de recoltă. Asta e știrea, pentru că ei generau în mod normal o prognoză de recoltă de 22 milioane de tone, iar USDA i-a ridicat acum la 24,5 milioane de tone. Părerea mea personală este că vor ajunge la 26 milioane de tone fără absolut nicio problemă. Au semănat mult mai mult porumb față de prognoză, cam pe la 110-112% față de ceea ce prognozaseră.

Acest val de porumb, care va fi cerut în Uniunea Europeană, va traversa pe aici. Pe unde prin altă parte? De aceea este prelungită interdicția doar până la 15 septembrie, ca aceste mărfuri să poată fi vândute și în cele cinci țări de proximitate”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV

https://agro-tv.ro/romania-din-nou-invadata-de-porumbul-din-ucraina-dupa-o-productie-record/