Startul celei de a II-a ediții a Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor s-a dat la Slobozia

Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) a dat fluierul de început celei de a II-a ediții a Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor, la Slobozia. Competiția este dedicată iubitorilor și amatorilor de fotbal din rândul membrilor APPR și își propune să reunească fermierii într-un context diferit, provocându-i să schimbe terenul agricol cu terenul de fotbal.

Competiția reunește peste 280 de fermieri, grupați în 32 de echipe, distribuite în 3 mari regiuni agricole ale țării: zona de Sud, Slobozia și Constanța, zona de Vest, Timișoara, și zona de Est, Iași. În fiecare regiune, sunt câte 8 echipe formate din 9 jucători (5 jucători, 1 portar și 3 rezerve).

Meciurile se desfășoară în două reprize de 15 minute, timp efectiv de joc, și câștigă echipa care marchează cele mai multe goluri. Toate meciurile sunt arbitrate de arbitri profesioniști.

Meciurile din faza de etapă sunt programate în perioada 1 – 10 martie, după cum urmează:

• 1 martie, Slobozia, Clubul Sportiv Municipal Unirea Slobozia

• 3 martie, Constanța, Teren Sportiv „Aurel Vlaicu”

• 8 martie, Timișoara, Teren Daf Junior, Giroc

• 10 martie, Iași, Baza Sportivă a Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, Iași

După prima etapă, urmează sferturile de Campionat care se desfășoară între primele două echipe calificate din fiecare regiune.

În competiție s-au înscris 288 de fermieri, membrii APPR, cu vârsta minimă de 18 ani, care respectă cumulativ toate condițiile din Regulamentul Campionatului disponibil pe platforma dedicată www.campionatulfermierilor.ro.

La finalul Campionatului, vor fi acordate patru trofee, după cum urmează:

• Cupa Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor, care se va acorda echipei câștigătoare din Marea Finală

• Golgheterul Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor, care se va acorda jucătorului cu cel mai mare număr de goluri înscrise

• Veteranul Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor, jucătorul cu vârsta cea mai înaintată, care va juca cel puțin 10 minute

• Cel mai bun portar al Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor acordat de către organizatori în urma analizei tuturor meciurilor

În Marea Finală care va avea loc la Brașov, pe 5 mai, ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE va primi o deplasare în Statele Unite ale Americii.

“Am răspuns acestei propuneri din partea APPR deoarece ne place competiția. Corteva Agriscience este compania care, în 2015, a lansat campionatul intitulat Fermierul Campion. Acest proiect a constat în identificarea fermierilor care obțin cele mai mari producții folosind hibrizi de top marcă Pionner. Ne-am alăturat acestui proiect extraordinar organizat de APPR deoarece fermierii trebuie să fie competitivi și să facă față tuturor provocărilor din agricultura. Competiția înseamnă performanță, perfomanța înseamnă bunăstare.”

„Am dat startul celei de a II-a ediții a Campionatului Fermierilor, locul în care perseverența și spiritul de competiție se întâlnesc pe terenul de fotbal. Încurajați de impactul și entuziasmul cu care a fost primită prima ediție, am decis sa transformăm Campionatul într-o tradiție în care cultivăm spiritul de echipă și fair play-ul, în timp ce ne bucurăm de legăturile care se formează între fermieri din toată țara. De acum, Mândru ca sunt fotbalist va deveni o sintagmă la fel de cunoscută în rândul fermierilor. Echipele Maria Group și Intercereal vor merge mai departe în Marea Finală de la Brașov”, a declarat doamna Alina Crețu, Director Executiv APPR.

Campionatul Național de Fotbal al Fermierilor 2022 este organizat de APPR cu susținerea Partenerului Oficial, Corteva Agriscience, a Partenerului Instituțional, USV Iași, și a sponsorilor Groupama, Ipso, Michelin, Rodbun, Agrochirnogi, Aldahra și Agrocost.

Link-uri importante:

Platformă dedicată: www.campionatulfermierilor.ro

Regulamentul Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor: https://campionatulfermierilor.ro/wpcontent/uploads/2021/11/Regulament-CNFF-2021-2022.pdf

Despre Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR)

APPR este o asociație profesională formată din producători agricoli si reprezentanți ai lanțului profesional agricol din România, inființată în anul 2012. APPR face parte din Confederația Europeană a Producătorilor de porumb (CEPM), care reprezintă cele mai mari țări producătoare de porumb din Europa și furnizează asistență tehnică, economică și legislativă pentru membrii și organizațiile profesionale ale fermierilor din România. APPR este membra în COPA-COGECA, cea mai mare structură de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor europene.

Startul celei de a II-a ediții a Campionatului Național de Fotbal al Fermierilor s-a dat la Slobozia

Lasă un răspuns