Subvenție de 3.000 EURO pentru micii fermieri! Când intră banii în conturi

Micii fermieri vor primi în cursul zilelor următoare o subvenție de aproximativ 3.000 de euro/hectar pentru care au depus cererea unică de plată anul trecut, aferentă campaniei de plăți 2022. Mai exact, este vorba despre sprijinul cuplat pentru legumele cultivate în spații protejate.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) suma pentru plățile destinate acestei categorii de fermieri este de peste 8,7 milioane de euro: ”8.788.873 euro pentru legume cultivate în sere și solarii: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveți pentru consum în stare proaspătă şi/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă”, se arată într-un comunicat MADR.

Potrivit datelor făcute publice de către președintele OIPA Legume-Fructe, Gheorghe Vlad, în anul 2022 au fost înregistrate la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) 2.838 de hectare de legume cultivate în spații protejate.

Astfel, conform calculelor noastre, dacă toate aceste suprafețe vor fi eligibile la plată, subvenția pe care o vor primi fermierii va fi de 3.096 de euro/hectar.

Potrivit APIA, această subvenție urmează să fie plătită undeva în săptămânile următoare, având în vedere că data de 15 mai a fost termenul limită pentru depunerea tuturor documentelor aferente sprijinul cuplat în sectorul vegetal.

Subvenție de 3.000 EURO pentru micii fermieri! Când intră banii în conturi